Configurare - Utilizatori

Last updated: November 4, 2026

Prezentare generală

Configurare > Utilizatori este utilizată pentru a crea conturi de utilizator și a configura accesul în funcție de modul în care fiecare persoană utilizează L2L.

Condiții preliminare și pregătire

  • Permisiuni necesare: Manager de utilizatori sau Administrator

Configurare pas cu pas

  1. Navigați la meniu: Accesați Configurare > Utilizatori.

  2. Inițiați crearea: Faceți clic pe Adăugare nouă pentru a crea un cont de utilizator nou.

  3. Introduceți informațiile de bază ale utilizatorului:

    • Nume de utilizator: Introduceți un nume de utilizator.

    • Prenume / Nume: Introduceți numele utilizatorului.

    • Parolă: Creați o parolă și introduceți-o din nou în câmpul de repetare a parolei.

    • Forțare schimbare parolă: Selectați această opțiune dacă utilizatorul trebuie să creeze o parolă nouă la următoarea autentificare.

    • Activ: Bifați această casetă pentru a permite utilizatorului să se conecteze.

    • Setări de blocare: Utilizați această opțiune dacă utilizatorul nu trebuie să își poată modifica propriile setări.

    • Adresă de e-mail: Introduceți o adresă de e-mail dacă utilizatorul trebuie să primească notificări prin e-mail.

    • Număr de telefon: Opțional.

    • Adresă de e-mail SMS: Opțional — utilizați această opțiune dacă utilizatorul trebuie să primească notificări text printr-un gateway e-mail-SMS.

      • Notă: O adresă de e-mail SMS este formatată ca o adresă de e-mail obișnuită, dar utilizează un număr de telefon mobil (de exemplu, un număr Verizon 555-555-5555 devine 5555555555@vzwpix.com).

  4. Definiți setările de acces și securitate:

    • Grup de utilizatori: Determină tipul de acces de care are nevoie persoana — Utilizator (acces standard), Resursă (persoane care pot fi expediate) sau Administrator (acces la configurare/administrativ). Pentru a oferi cuiva vizibilitate asupra ecranelor de expediere fără a-l face eligibil pentru expediere, atribuiți grupul Resursă și lăsați câmpul Site-uri pentru resurse necompletat.

    • Site-uri: Controlează înregistrările site-urilor pe care utilizatorul le poate accesa. În mediile cu mai multe site-uri, atribuiți doar site-urile de care utilizatorul are nevoie.

      • Notă: Un utilizator cu acces la mai multe site-uri se autentifică folosind un singur nume de utilizator/o singură parolă și selectează site-ul după autentificare, putând schimba ulterior site-urile fără să se deconecteze.

    • Grupuri de autorizare a utilizatorilor: Controlează accesul la nivel de module; vizibile doar pentru Administratori. Atribuiți grupurile corespunzătoare modulelor de care utilizatorul are nevoie.

    • Configurare LDAP/SAML: Relevantă doar pentru organizațiile care utilizează SSO LDAP sau SAML. Selectați configurația aplicabilă numai după ce SSO a fost deja configurat pentru site.

  5. Definiți câmpurile specifice resurselor (se aplică numai dacă utilizatorul este configurat ca Resursă):

    • Site-uri pentru resurse: Determină site-urile de pe care poate fi expediată această resursă.

    • Tarif resursă: Selectați dintre tarifele configurate în Configurare > Tarife resurse, dacă se aplică urmărirea costurilor cu forța de muncă.

    • Categorie resursă: Selectați dintre categoriile configurate în Configurare > Categorii resurse, utilizate pentru gruparea/identificarea resurselor în vizualizările de expediere.

    • Informații suplimentare de afișare: Opțional.

    • Meserie: Identifică meseria, specializarea sau tipul de muncă al persoanei; valorile provin din Configurare > Meserii.

      • Notă: Trebuie atribuită o meserie pentru ca resursa să apară în listele derulante de atribuire a programului.

    • Roluri utilizator: Stabilește rolurile pe care utilizatorul le poate avea pe o linie de producție, utilizate în Modulul de abilități; configurate în Configurare > Roluri utilizator.

    • Linii utilizator: Identifică liniile de producție cărora le poate fi atribuită/expediată resursa (doar pentru utilizatorii care lucrează ca resurse pe linii specifice).

    • Schimb: Alegeți schimbul aplicabil.

    • Limbă preferată: Selectați o limbă.

  6. Salvare și finalizare: Faceți clic pe Salvare.

    • Notă: Fotografiile utilizatorilor pot fi adăugate doar după crearea utilizatorului — reveniți la înregistrarea utilizatorului după salvare pentru a adăuga o imagine.

Depanare: Dacă primiți o eroare „utilizatorul există deja”, dar nu puteți identifica înregistrarea existentă, filtrați lista Utilizatori după Inactiv sau Toți și efectuați din nou căutarea. Această secțiune are scop informativ și nu face parte din crearea unui utilizator nou.

Export utilizatori: 

Puteți exporta utilizatorii site-ului, precum și utilizatorii globali. Când utilizați Export site, exportul include Meserie și Schimb.

Pagina listei de utilizatori cu opțiunea Export site evidențiată pentru exportarea utilizatorilor site-ului, inclusiv meseria și schimbul