SwipeGuide: Roluri vs. Titluri de post 👤 👔

Last updated: June 19, 2026

Atribuirea rolurilor și titlurilor posturilor

Atunci când creați utilizatori și adăugați utilizatori în echipe, veți vedea o opțiune pentru a adăuga un rol și un titlu al postului pentru fiecare utilizator. De asemenea, atunci când editați utilizatorii dintr-o echipă, veți putea să le schimbați rolul sau să atribuiți un titlu al postului utilizatorilor.

  • Atribuirea unui Rol este OBLIGATORIE deoarece oferă utilizatorului acces la platformă
  • Atribuirea unui Titlu al postului este OPȚIONALĂ

Ce este un rol? 👤

Rolurile sunt atribuite utilizatorilor în funcție de responsabilitățile și permisiunile acestora în platformă. În platformă sunt disponibile trei roluri: Admin, Editor sau Viewer. Mai jos este prezentată o prezentare generală a permisiunilor pentru fiecare rol.

Admin

  • Gestionarea utilizatorilor din echipa sa
  • Crearea și gestionarea activităților de învățare, abilităților și profilurilor de abilități
  • Vizualizarea matricelor de abilități
  • Evaluarea nivelurilor de abilități pentru membrii echipei sale

Editor

  • Aceleași permisiuni ca un viewer
  • Permisiunile suplimentare se aplică doar pentru crearea de conținut în generatorul de instrucțiuni. Mai multe informații aici.

Viewer

  • Se poate conecta la aplicația frontline
  • Poate accesa abilitățile și activitățile de învățare care au fost atribuite prin profilurile de abilități

Notă: Dacă utilizați și SwipeGuide pentru instrucțiuni, puteți citi mai multe despre rolurile și permisiunile platformei referitoare la crearea de conținut aici.

Ce este un titlu de post? 👔

Un titlu de post este o denumire atribuită unei poziții în cadrul unei organizații, care descrie responsabilitățile angajatului respectiv. În cadrul platformei, puteți crea titluri de post și apoi le puteți atribui anumitor utilizatori din echipa dumneavoastră. 
  
Exemple de titluri de post: Manager de linie, Supervizor, Inginer, Operator de mașină

Atunci când creați un profil de abilități, puteți decide să îl atribuiți fie unei echipe întregi, fie doar anumitor titluri de post din cadrul unei echipe:

  • Atribuit unei echipe întregi: Aceasta înseamnă că toți utilizatorii din echipă vor primi abilitățile definite în portofoliul lor
  • Atribuit doar anumitor titluri de post: Aceasta înseamnă că numai utilizatorii din echipă care au titlul de post selectat vor primi abilitățile definite în portofoliul lor

Citiți mai multe aici pentru a afla mai multe despre cum să creați titluri de post și să le atribuiți utilizatorilor.